Alles over navelpiercings

Geplaatst op 26-11-2022

Categorie: Fashion

Alles over navelpiercings

 

Als het gaat om lichaamspiercings, is de navel een van de populairste plekken om een piercing te laten zetten. Hij zit op een heel zichtbare plek op je lichaam en kan een vleugje persoonlijke stijl en persoonlijkheid aan je uiterlijk toevoegen. Maar voordat je overgaat tot een navelpiercing, zijn er enkele dingen die je erover moet weten.

Een navelpiercing is een soort piercing die door je navel gaat. Het is een relatief eenvoudige ingreep die gedaan wordt met een naald en een sieraad dat een staafje heet. Het staafje wordt door de piercing gestoken en dan worden de uiteinden in elkaar geschroefd om het sieraad op zijn plaats te houden.

Er zijn veel verschillende soorten sieraden die je kunt kiezen voor je navelpiercing, waaronder ringetjes, studs en staafjes. De meest gedragen lengte van het staafje is 10 mm, maar je kunt elke gewenste maat kiezen. Je kunt ook kiezen uit verschillende materialen, waaronder goud, zilver, titanium en chirurgisch staal.

Als je je navelpiercing eenmaal hebt, is het belangrijk om hem goed te verzorgen om infectie of andere complicaties te voorkomen. Hier volgen enkele tips voor de verzorging van je navelpiercing:

-Maak de piercing twee keer per dag schoon met warm water en zeep.
-Vermijd het aanraken van de piercing met vuile handen.
-Vermijd zwemmen of weken in een warm bad totdat de piercing volledig genezen is.
-Dep de piercing droog na het douchen en vermijd wrijven met een handdoek.
-Breng één of twee keer per dag een licht laagje vaseline aan op de piercing om hem vochtig te houden.